Про наказ Міністерства юстиції України від 03.12.2014 р. № 2046/5 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 14.10.2011 р. № 3178/5» (щодо внесення змін до реєстраційних карток).

03.12.2014 р Міністерством юстиції України прийнято наказ  «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 14.10.2011 р. № 3178/5» № 2046/5 (набирає чинності 17 грудня 2014 року), яким внесено зміни до реєстраційних карток Форм 1 – 5 та 16.

Зазначений наказ спрямований на забезпечення реалізації вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» від 14.10.2014 р. № 1701-VII у частині внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців інформації про:

засновників юридичної особи;

кінцевого вигодоодержувача юридичної особи, у тому числі кінцевого вигодоодержувача її засновника, якщо засновник – юридична особа;

структуру власності засновників – юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб – власників істотної участі цих юридичних осіб.

З метою виконання вимог розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» вищезазначеного Закону, відповідно до яких юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник – юридична особа, упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом, представники юридичних осіб повинні подавати державному реєстратору реєстраційну картку Форма 4.

Зазначена реєстраційна картка (Форма 4) подається також у разі зміни кінцевого вигодоодержувача та зміни відомостей про нього.

За інформацією, розміщеною на офіційному веб-сайті Державної реєстраційної служби України станом на 10.01.2015 р.